Livet på Opholdsstedet
Moesgaard :
Stram struktur og
høj fleksibilitet. 

Hvad siger praktikanterne

Gunvor, Holstebro pædagogseminarium, efterår 2009

Kollegerne på stedet var alle meget hjælpsomme både med det praktiske og til at besvare mine spørgsmål vedr. beboerne. Jeg havde faste vejledningstimer og deltog på lige fod med personalet i det ugentlige personalemøde.

I mine vejledningstimer blev bl.a. screening af en beboer tilrettelagt og evalueret. Den opgave står for mig som en særligt spændende arbejdsopgave, der var med til at gøre mit praktikophold yderst udbytterigt, set fra et studieorienteret synspunkt.

På Moesgaard er både personale og beboere åbne for stort set alle forslag og muligheder, så længe aktiviteter og tiltag er gavnlige for beboerne. Det giver gode muligheder for, at den studerende kan få solide erfaringer med arbejdet med udviklingshæmmede voksne.

Christine, Holstebro pædagogseminarium, efterår 2010

Praktikopholdet på Moesgaard og de mange oplevelser, det har givet mig, ville jeg nødigt være foruden. Jeg synes, jeg har lært en masse inden for forskellige områder, deriblandt neuropædagogik, som har en central placering i Moesgaards hverdag. Under mit ophold deltog jeg blandt andet i et kursus om denne pædagogik.

Min forståelse af forskellen på forskellige anbringelsesårsager og anbringelsesformer blev styrket gennem vejledningssamtaler om f.eks. forskellene ved en domsanbringelse og en tilsynsdom.

Jeg har sat stor pris på den ligefremme tone mellem både personale og beboere.

Jytte, Ikast pædagogseminarium, forår 2012

Moesgaard har et godt personaleteam med mange forskellige kompetencer.

Der er rig mulighed for personlig udvikling for den studerende, der vil afprøve teorier i en tryg praksis. I evalueringen er alle villige til at bidrage med deres syn på teoriens anvendelighed i praksis.

Jeg har haft mange forskellige gøremål på Moesgaard og har oplevet rige muligheder for plads til nye ideer og ønsker, fra både beboere og personale. Dette har sammen med det positive og rummelige menneskesyn gjort Moesgaard til et rart sted at være i praktik.

Opholdsstedet Moesgaard | CVR: 26280451 | Arnborgvej 15, 6933 Kibæk  | Tlf.: 9719 1280