Beskæftigelse

På Moesgaard er beskæftigelsen bygget op omkring det økologiske landbrug med dyrehold og planteavl. Der er også rig mulighed for beskæftigelse i vores metal- og træværksted eller i det kreative værksted.

Beboernes involvering i de forskellige produktionsområder er betinget af den enkeltes evner og interesser. Ansvarsområder i driften tildeles bl.a. på baggrund af den enkeltes motivation. Som en del af motivationen indgår et økonomisk incitament i form af en arbejdsdusør og overskudsdeling.

Beboerne kan afhængigt af evner og motivation f.eks. være beskæftigede i den løbende produktion af rammer til bistader. Et arbejde, der for de fleste beboere indgår i de normale rutiner på Moesgaard. Beboerne har stor glæde og gavn af at føle ansvar for gennemførelse af arbejdet og de opnår derigennem også en øget ansvarsfølelse og et forbedret selvværd. De faste møde- og pausetider er med til at skabe overskuelighed og dermed trivsel i arbejdet for beboerne.

Biavl og dertil hørende produktion udgør en solid del af beskæftigelsen på Moesgaard og vores honning er kendt som egnens bedste. I vinterhalvåret deltager beboerne dog også i forarbejdning og forædling af andre produkter fra landbruget. Det kan være ved at sylte bær og frugter, fremstille saft, plukke frugt, høste vintergrøntsager og meget mere. Beboerne har også mulighed for at deltage i Moesgaards vedligeholdelse ude og inde, ligesom de kan deltage i skovarbejde og forarbejdning af træ til brænde.

Enkelte beboere kan være beskæftiget i det lokale erhvervsliv i nogen få timer om ugen.

Hver anden fredag holder beboerne helt fri fra arbejdet på værkstederne og der sørges i stedet for, at de får ordnet personlige gøremål, der kan indeholde alt fra oprydning og rengøring til besøg hos tandlægen, frisøren, familien og meget andet.

Beskæftigelsesplaner for den nærmeste fremtid

Personalet og beboerne på Moesgaard arbejder på at kunne iværksætte en ugentlig torvedag på stedet. På torvedagen vil vi sælge produkter fra landbruget, gode genbrugsting og på sigt måske også akvariefisk.

Derudover har vi planer om at sælge vore produkter igennem en gårdbutik og på markeder i sommerhalvåret.

 
 
 
 
Opholdsstedet Moesgaard | CVR: 26280451 | Arnborgvej 15, 6933 Kibæk  | Tlf.: 9719 1280